Cache legen/wissen

Waarom moet ik soms mijn Cache legen?

Het komt voor dat je nog een oude versie van een pagina op een website ziet terwijl deze pagina al wel is verandert. Het herladen (refresh) van de pagina lukt niet. De browser haalt dan de pagina uit de Cache en toont dus de oude versie. Door alle cache bestanden te wissen zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat je weer de actuele informatie te zien krijgt.

Cache wissen in Internet Explorer 8
Zelf cache legen doe je zo:
1. Klik op Beveiliging of Extra (Tools)
2. Klik op Browsergeschiedenis verwijderen (Delete Browsing History)
(Alternatief voor stap 1 en 2: Ctrl + Shift + Del )
3. Kies de gewenste functies

Cache wissen in Internet Explorer 7
1. Klik op Start en selecteer Configuratiescherm.
(Opmerking: klik in de klassieke weergave van Windows XP op de knop Start en kies achtereenvolgens Instellingen en Configuratiescherm.)
2. Klik op het pictogram Internetopties.
3. Klik op het tabblad Algemeen als dit nog niet is geselecteerd.
4. Klik in het gedeelte Browsegeschiedenis op de knop Verwijderen.
5. Klik op de knop Cookies verwijderen.
6. Selecteer Ja als er een venster ter bevestiging wordt getoond.

Cache wissen Google Chrome
1. Klik bovenaan in de menubalk op het Gereedschap Icoontje
2. Klik op Browsergevens wissen.
3. Vink de gewenste opties aan of uit.
4. Daarna op de knop Browsergegevens wissen klikken.

Cache wissen in Mozilla Firefox 3.x (Windows)
1. Kies in Mozilla Firefox Extra uit het bestandsmenu.
2. Selecteer Opties.
3. Klik onder de kop Privégegevens op de knop Nu wissen als de optie om Geschiedenis te onthouden aanstaat.

Cache wissen in Mozilla Firefox 2.x (Windows)
1. Kies in Mozilla Firefox Extra uit het bestandsmenu.
2. Selecteer Opties.
3. Klik onder de kop Privégegevens op de knop Nu wissen.

Cache in Mozilla Firefox wissen (Mac OS)
1. Ga naar het vervolgkeuzemenu Firefox.
2. Selecteer Voorkeuren.
3. Klik op het pictogram Privacy.
4. Klik in versie 1.5 op Cache nu wissen. Klik in 1.0 naast Cache op de knop Wissen en vervolgens op OK. Klik in versie 2.0 op de knop Nu wissen onder de kop Privégegevens.

Cache wissen in Safari
1. Ga naar het vervolgkeuzemenu Safari.
2. Selecteer Voorkeuren.
3. Klik op het pictogram Beveiliging in het bovenste venster.
4. Klik in het dialoogvenster Beveiliging op Bladwijzers.
5. Klik op Toon cookies.
6. Klik in het dialoogvenster Cookies op de cookies van ogame.nl en klik vervolgens op Verwijder. Als je alle cookies wilt wissen, klik je op Verwijder alles.
7. Klik op Gereed.

Cache wissen in Opera
1. Klik bovenaan in de menubalk op Extra > Privé-gegevens verwijderen.
2. In het dialoogvenster dat volgt volstaat, het om op de knop Verwijderen te klikken.
Maar vooraleer u dat doet kiest u best even voor de knop Details.
3. Vink de gewenste opties aan of uit en klik op de knop Verwijderen.