• Log in op het Directadmin controle paneel.
  • Kies voor Site Samenvatting / Statistieken / Logs
  • Zet achter het betreffende domein een vinkje in de checkbox en klik op zet (Stel geselecteerde domeinen in om publiekelijk zichtbaar te zijn van).
  • Awstats is nu voor iedereen bereikbaar op www.uwdomein.nl/awstats. We gaan nu verder om die map te beveiligen.
  • Klik bovenin het controle paneel op bestanden en ga naar de map /domains/uwdomein.nl
  • Klik op de map awstats op beveiligen
  • Beveiligde map text: (hier kunt u een eigen omschrijving opgeven)
  • Maak/update gebruiker: (verzin een gebruikersnaam)
  • En verzin een wachtwoord en geef dat 2x in.
  • Als laatste zet je een vinkje achter het veld: Wachtwoordbeveiliging staat aan : en klikt je op Opslaan.
  • Nu is de /awstats beveiligd. Je kan desgewenst meer gebruikers aanmaken.