WordPress brengt regelmatig nieuwe updates uit, welke u eenvoudig via het WordPress Dashboard kunt bijwerken.
Onderstaande handleiding legt je stap voor stap uit hoe je jouw WordPress installatie kan voorzien van een nieuwe versie.

1. Navigeer naar het Administrator gedeelte van je WordPress installatie.
    Je kunt deze bezoeken door "/wp-admin" achter jouw domeinnaam te plaatsen (bijvoorbeeld: "http://www.jouwdomein.nl/wp-admin")

2. Log in met je Administrator account.

3. Indien er een nieuwe WordPress versie beschikbaar is, zult je een melding te zien in je Dashboard.

4. Klik op de link "Nu bijwerken.

5. Je komt terecht in het "Updates" tabblad. Hierin zal opnieuw aangegeven worden dat er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is.
    Klik op de blauwe knop "Nu bijwerken" om de nieuwe versie te installeren.

6. Je zal wellicht gevraagd worden om jouw verbindingsinformatie. Dit zijn de FTP gegevens van je website, welke te vinden zijn in de Account Informatie die u tijdens de oplevering van je hosting hebt ontvangen. De Hostnaam kan je laten staan zoals deze is; "Localhost" en ook het soort verbinding zal correct zijn; "FTP".

7. Wanneer je de juiste gegevens heeft ingevuld, klikt je op "Doorgaan".

8. WordPress zal nu zelf automatisch de nieuwe versie voor je downloaden en eveneens voor je installeren.
    Wannneer je de melding "WordPress succesvol bijgewerkt" te zien krijgt, is de update uitgevoerd en is jouw WordPress installatie voorzien van de recentste versie.

Bekijk ook eens ons instructiefilmpje over het updaten van WordPress.