Lets Encrypt certificaat installeren in Directadmin?

Op alle Codyco webhosting en reseller pakketten bieden wij de ondersteuning voor Let's Encrypt aan. De SSL certificaten van Let's Encrypt zijn geen uitgebreide Validatie SSL certificaat, Wil je toch een Uitgebreide Validatie SSL certificaat, kijk dan naar ons aanbod van SSL certificaten.

In deze handleiding leggen wij uit hoe het Let's Encrypt certificaat geïnstalleerd kan worden op onze webhosting servers.

Voor het activeren van Let's Encrypt moet je inloggen op het Directadmin controlepaneel. De inloggegevens van het hosting account heb je na de aanschaf van het pakket ontvangen.

Aanvragen en installeren van een Let's Encrypt certificaat

Login in op Directadmin.

Onder het kopje "Advanced Features"  in het hoofdmenu van Directadmin klikt u op "SSL Certificates".

Wanneer je het kopje SSL Certificates niet ziet in je directadmin omgeving neem dan even contact op met Codyco support en verzoek ons deze voor je aan te zetten.

- Selecteer "Free & Automatic certificate from Let's Encrypt" (Let op! 2 vakjes selecteren, in het grijs en het blauw)
- Vul alle gegevens verder in.
- Kies bij de optie Key Size (bits) voor: 4096
- Kies bij de optie Certificate Type voor: SHA256

Ingevuld krijgt u dan het volgende te zien:

Wanneer je klaar bent, klikt u op “Save” aan de onderkant van het scherm en het certificaat wordt aangevraagd en geïnstalleerd.

Site gereed maken voor gebruik SSL

Ga terug naar de hoofdpagina van Directadmin, klik op "Domain Setup" onder Your Account.

En klik vervolgens op jouw domeinnaam.

Zorg er voor dat 'Secure SSL' aangevinkt is.

Selecteer "Use a symbolic link from “private_html” to “public_html” - allows for same data in http and https" om de bestanden van de website in de “public_html” te kunnen blijven gebruiken. Als je deze optie niet selecteert dan dien je de website bestanden te verplaatsen naar de map “private_html”.

Site instellen op een https:// verbinding

Nu het certificaat is geïnstalleerd en ingesteld kan je een HTTPS verbinding voor je bezoekers forceren. Klik hier voor de instructie.