Wat is CGI hosting?
CGI betekent Common Gateway Interface. CGI is een methode om een computerprogramma te laten praten met een HTML-pagina. CGI programma's kunnen geschreven worden om vele verschillende dingen te regelen, zoals communicatie in chatruimten, bulletin boards, tellers en on-line formulieren. Meer informatie over cgi kunt u vinden op http://www.jmarshall.com/easy/cgi/dutch/

CGI hosting bij Codyco
Het is mogelijk om CGI scripts te laten draaien op uw hosting pakket. U kunt deze in de CGI-bin directory plaatsen van uw hosting account: /domains/uwdomeinnaam.nl/public_html/cgi-bin

Het is mogelijk uw cgi scripts te draaien in de map /domains/uwdomeinnaam.nl/public_html/cgi-bin Mogelijk zult u chmod rechten moeten geven aan de bestanden van chmod 755 voordat deze werken.

Op CGI scripts leveren wij geen support. Wel kunt u op de pagina over serverpaden & bestandslocatie terecht voor handige tips!

CGI bestanden dient u via FTP in ASCII te uploaden op uw hosting account. Heeft u het Binair gedaan, dan zullen de bestanden op uw hositng account niet werken.

Ook mag de directory waarin het bestand staat, of het bestand zelf, NOOIT op chmod 777 staan. Deze moet u in dit geval terugzetten op chmod 755.