Mijn ingestelde cronjob werkt niet, hoe kan dit

Je heb een cronjob ingesteld en deze werkt niet, open je dit zelfde bestand via de browser werkt het script wel, wat is er aan de hand?

Dit komt waarschijnlijk dat je via een include andere php bestanden opent in jouw cronjob, deze bestanden include je waarschijnlijk op de verkeerde manier. Als een cronjob wordt uitgevoerd dan wordt deze uitgevoerd vanaf de locatie waar de crontab deamon is geïnstalleerd, dus **NIET** vanaf de locatie waar uw cronjob bestand staat zoals je dit verwacht!
Heb je dus een include ingesteld dan wordt de include gelezen vanaf de locatie van de cron daemon met als resultaat dat het script jouw include bestanden niet kan vinden waardoor de cron niet werkt.

Hoe op te lossen?
Je geeft altijd het volledige absolutepad op naar het include bestand.
fout:
include("../includes/includebestand.php");
goed:
include("/home/username/domains/domeinnaam.nl/public_html/includes/includebestand.php");