Wanneer een domeinnaam wordt verhuisd naar Codyco is het in veel gevallen gewenst email die in een mailbox staat die bij de oude provider is aangemaakt ook te verhuizen naar een nieuwe mailbox binnen ons platform. Dit is helaas niet eenvoudig, maar wel mogelijk. De stappen in dit stappenplan kunnen hiervoor gevolgd worden.

Let op!

• Wanneer je nog geen emailaccount hebt aangemaakt binnen het pakket bij ons kun je hiervoor de handleiding volgen op deze pagina.
  • Voor het over kopiëren van email heb je een emailprogramma nodig als Outlook of Apple Mail.
  • Je moet tegelijkertijd toegang hebben tot zowel de mailserver bij de oude provider als die van Codyco. Je kunt dit daarom het beste doen in de verhuisperiode, de periode na het plaatsen van de bestelling, wanneer het pakket bij Codyco al bestaat maar de server bij de oude provider nog wel jouw accounts heeft, en voor het moment dat de domeinnaam naar ons verhuisd is.
  • Dit moet voor elke account los gebeuren en kan daarom veel tijd kosten

Kopieren van email

1. Als voor het beheren van email bij de oude provider niet het mailprogramma wordt gebruikt dat nu wordt gebruikt voor het kopiëren dan dien je het emailaccount aan te maken. De gegevens die je hiervoor nodig hebt kan je oude provider verstrekken. Gebruik voor het ophalen van email het IMAP protocol.

2. Maak binnen hetzelfde mailprogramma een nieuw emailaccount aan, het mailaccount dat je bij ons hebt aangemaakt. Op deze pagina staan instructies voor veel verschillende mailprogramma's. Gebruik in ieder geval het IMAP voor het ophalen van email en mail.jouwdomeinnaam.nl als mailserver.

3. Je hebt nu twee maal hetzelfde mailaccount in hetzelfde mailprogramma staan, de een maakt gebruik van de dienst van je oude provider en de ander maakt gebruik van onze dienst.

4. Selecteer nu in het mail programma alle email die gekopieerd moet worden naar het nieuwe mailaccount en gebruik de functionaliteit van het mailprogramma om deze te kopiëren.

5. Het mailprogramma zal de geselecteerde email nu kopiëren. Bij een grote hoeveelheid email kan dit enige tijd duren. Na afloop zal de email ook in de nieuwe mailbox staan: