Het is mogelijk dat je al een bestaande WordPress-installatie hebt die je eerder op HTTP hebt geïnstalleerd. De kans is groot dat je website dan mixed content bevat als je het over HTTPS benadert. Hoe los je dat op?

Voor WordPress bestaan er plugins die het meeste werk voor je uit handen nemen, bijvoorbeeld Really Simple SSL. Deze plugin zet HTTP's dynamisch om naar HTTPS-URL's. Wil je met deze plugin mixed content oplossen en verkeer naar HTTPS doorsturen, volg dan onderstaande stappen.

1. Ga naar https://www.voorbeeld.nl/wp-admin/ en log in op het dashboard van je WordPress-website.

2. Klik op 'Plugins' → 'Nieuwe plugins'.

3. Zoek op 'Really Simple SSL' en klik op 'Nu installeren'.

4. Klik op 'Activeren' om de plugin te activeren.

5. De plugin controleert of er een SSL-certificaat aanwezig is

6. Als die controle slaagt, dan klik je op 'Ok, SSL activeren!'

De plugin lost nu vanzelf de mixed content op en stuurt je website naar HTTPS door. Leeg voor de zekerheid nog even de cache in je browser. Bezoek daarna je website om te controleren of je het slotje ziet.