Google Apps instellen in Directadmin

1. Controleer of u zich op het User Level (gebruikersniveau) bevindt.
  2. Selecteer het domein waarvoor u de MX-record wilt bewerken. (Als u slechts één domein in uw account heeft, hoeft u dit niet te doen.)
  3. Klik onder E-Mail Management (E-mailbeheer) op MX Records.
  4. Selecteer alle MX-records en klik op Delete (Verwijderen).
  5. Typ ASPMX.L.GOOGLE.COM. in het tekstvak en selecteer 10 in de vervolgkeuzelijst. Klik op Add (Toevoegen).
  6. Typ ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. in het tekstvak en selecteer 20 in de vervolgkeuzelijst. Klik op Add (Toevoegen).
  7. Typ ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. in het tekstvak en selecteer 30 in de vervolgkeuzelijst. Klik op Add Toevoegen.
  8. Typ ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM. in het tekstvak en selecteer 40 in de vervolgkeuzelijst. Klik op Add (Toevoegen).
  9. Typ ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM. in het tekstvak en selecteer 50 in de vervolgkeuzelijst. Klik op Add (Toevoegen).
  10. Vink het selectievakje (Deze server gebruiken om mijn e-mails te verwerken)uit.
    Zo niet, dan wijzigt u de MX-records en verwijdert u het vinkje bij deze optie.
    Klik op Opslaan.

U bent klaar. Het kan 48 uur duren voordat wijzigingen in MX-records efficiënt zijn verwerkt. Lees het artikel over Problemen met MX-records oplossen als u de status van uw MX-records wilt controleren. Zoek vervolgens een MX-record voor uw domein. Zorg ervoor dat u in het configuratiescherm van Google Apps e-mail inschakelt zodra de waarden naar de juiste MX-records hierboven verwijzen. Google kan dan controleren of uw MX-records kloppen en vervolgens e-mail inschakelen voor uw domein.

Bron: Google