Maakt u gebruik van een webhosting of reseller hosting pakket en heeft u last van hoge laadtijden? Lees dan hieronder verder!

Hoe kan het dat mijn website traag is?

Op alle webhosting en reseller hosting servers kan iedere gebruiker maximaal X% CPU van de server verbruiken. Gebruikers met een groter pakket hebben recht op meer CPU verbruik dan gebruikers met een kleiner pakket.

Waarom heeft Codyco deze CPU limiet ingesteld?

Op webhosting en reseller hosting servers delen honderden gebruikers de server. Als een gebruiker de server overbelast vanwege veel bezoekers of een incorrect script die CPU vreet, dan kan deze de gehele server offline trekken met als gevolg dat honderden gebruikers de dupe zijn van één gebruiker. Dankzij deze limiet wordt alleen de website traag die van de overbelastende gebruiker is. Websites van andere gebruikers blijven online en snel, deze gebruikers merken niks van de overbelastende gebruiker.

Hoe hoog staat deze CPU limiet?

De CPU limiet is ruim ingesteld. De CPU limiet is ingesteld om te voorkomen dat sommige websites bij iedere bezoeker enkele seconden lang 100% van de server CPU in beslag nemen (dergelijke websites bestaan helaas!). 99% van alle websites merken niets van deze de CPU. 1% van de websites zal dit wel merken in hogere laadtijden en dat is om de 99% correcte websites te beschermen.

Hoe werkt deze limiet voor reseller accounts?

Iedere gebruiker in een reseller account heeft een eigen CPU limiet en deelt deze niet met de andere gebruikers in de reseller account. Ook de gebruikers van (dezelfde) reseller account kunnen elkaar dus niet beïnvloeden bij overbelasting. Als één van de gebruikers van de reseller de server overbelast, dan worden enkel de websites van deze gebruiker traag. De andere websites van andere gebruikers onder dezelfde reseller account blijven snel en correct functioneren en merken dus niks van deze overbelastende gebruiker.

Maar wat moet ik doen, mijn website is traag?!

Als u host op een shared server, die u dus deelt met honderden andere gebruikers, dan moet u rekening houden met de andere gebruikers op de server. Omdat u de server deelt met andere gebruikers betaalt u ook een veel lagere prijs dan bij een eigen privé server. Sommige websites zijn simpelweg niet geschikt voor shared servers en moeten op privé servers gehost worden Codyco biedt een ruime keus aan VPS en dedicated servers aan neem voor meer informatie contact met ons op via Sales.

Andere websites zijn simpelweg slecht geprogrammeerd en/of maken gebruik van verkeerde (CPU vretende) plugins en modules. De oplossing is om uw scripts te (laten) optimaliseren om de laadtijd van uw eigen website te verbeteren. Ook kunt u caching installeren om het CPU verbruik van uw website in te perken. U heeft dan geen privé server nodig.