E-mail instellen via Gmail

Stap 1: Log in op uw Gmail account en klik rechtsbovenin op 'Instellingen'.

Stap 2: Klik op het scherm wat geopend is op 'Accounts en Import'.

Stap 3: Klik onder 'E-mailberichten ontvangen via POP3' op de knop 'POP3 e-mailaccount toevoegen'.

Stap 4: Vul het e-mailadres in welke u in Gmail wilt importeren. Klik vervolgens op 'Volgende stap'.

Stap 5: Vul de juiste gegevens in. Gebruikersnaam is het e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord. POP-server is mail.[uwdomeinnaam].[extensie] waarbij [uwdomeinnaam].[extensie] uw domeinnaam is.

Stap 6: Wanneer u ook e-mail wilt versturen uit naam van het bovenstaande e-mailadres kies dan op 'Ja, ik wil ook mail kunnen verzenden als .....'. Zo niet, kies dan op 'Nee'. Klik vervolgens op 'Volgende stap'

Stap 7: Vul onder 'Naam' de naam in welke uw ontvangers zullen zien in plaats van het e-mailadres. Klik vervolgens 'Volgende stap'.

Stap 8: Kies de optie 'Verzenden via [uwdomeinnaam].[extensie] SMTP-servers'

Vul bij SMTP-server 'mail.[uwdomeinnaam].[extensie]' in waarbij [uwdomeinnaam].[extensie] uw domeinnaam is. Vul bij 'Gebruikersnaam' het e-mailadres in, en vul bij 'Wachtwoord' het bijbehorende wachtwoord voor uw e-mailadres in.

Klik vervolgens op 'Account toevoegen'.

Stap 9: Dit is de verificatie van Google uit. De code heeft u inmiddels ontvangen op het e-mailadres welke u heeft opgegeven. U kunt klikken in de link of de verificatiecode kopieëren. Kies daarna op 'Controleren'

Dit was het gehele proces, u kunt nu naar het hoofdmenu en uw e-mail ophalen.