Limiet op aantal te versturen e-mails per dag

Wij hebben een limiet ingesteld voor het aantal dagelijks te versturen e-mails om zo spam tegen te gaan. Dit limiet is standaard ingesteld op 100 e-mailberichten per dag per e-mail adres en 500 e-mail berichten per dag per hosting account, maar kan op verzoek verhoogd of verlaagd worden om ruimte te bieden voor jouw legitieme gebruik. Het is namelijk natuurlijk niet onze bedoeling om het normale e-mailverkeer te beperken.

De achterliggende gedachte van dit limiet is om een vangnet te creëren in het geval dat inloggegevens van een e-mailaccount of hostingpakket wordt gestolen en misbruikt wordt om spam te versturen. Op deze manier loopt iemand die mogelijke spam wil versturen snel tegen het limiet aan. Zo wordt de schade die door de spammer kan worden aangericht beperkt.

Mocht je een bericht krijgen dat je tegen het limiet bent aangelopen, dan kun je in DirectAdmin via ‘Message System’ rechtsbovenin deze melding terugvinden. Bij het krijgen van deze melding dien je jezelf de vraag te stellen of je de aantal verstuurde e-mails kan verklaren.

Wanneer je inderdaad meer dan 500 e-mails hebt geprobeerd te versturen op de genoemde dag, dan is er niets aan de hand. Je kan ons dan verzoeken de limiet op te hogen. Geef hierbij aan hoe ruim deze moet zijn om jouw normale gebruik toe te staan.

De situatie wordt echter anders wanneer je dit verbruik niet kan verklaren. Het is dan namelijke mogelijk dat jouw accountgegevens gestolen zijn door een spammer, die nu jouw account gebruikt om spamberichten te versturen. Mocht je het idee hebben dat jouw account misbruikt wordt, dan is het sterk aan te raden direct jouw wachtwoorden te wijzigen.

Overige mail limieten zijn als volgt;

• - Maximale bestandsgrootte per mail: 20M
  • - Maximaal aantal gelijktijdige ontvangers: 100