We vinden het altijd vervelend om een webhosting account tijdelijk te moeten blokkeren. We begrijpen dat dit ook voor jou gevolgen heeft, je site is immers niet meer bereikbaar. Helaas zijn we in veel gevallen genoodzaakt om dit te doen om zo ver overlast op ons webhosting product tot een minimum te beperken.

De snelste manier om weer online te komen is door de volgende stappen te doorlopen:

1) Maak een backup van je geinfecteerde data

2) Verwijder alles binnen de webruimte (public_html). Vaak host je meerdere domeinen op 1 pakket, alles wat onder dit pakket valt kun je als 'verloren' beschouwen. Ze hebben immers 1 van je domeinen kunnen infecteren, op die manier kunnen ze ook bij alle andere domeinen onder je pakket komen

3) Zet een schone backup van je data terug op de webruimte (niet de backup die je bij stap 1 gemaakt hebt, maar je eigen lokale backup. Of een backup die je via Directadmin reeds gemaakt hebt)

4) Wijzig alle wachtwoorden en zorg er voor dat alles geupdate word. Gebruik je wordpress? Update dan niet alleen wordpress maar ook je plugins en thema's! Vooral het laatste word vaak vergeten.