WordPress website verhuizen naar Codyco

Als je je WordPress website wilt verhuizen naar Codyco, kun je deze in een paar stappen verplaatsen naar een andere server. De stappen bestaan uit:

1. Back-up maken van je WordPress website (bestanden en database)
  2. Bestanden en database uploaden naar de nieuwe locatie
  3. Aanpassen van het bestand wp-config.php

In deze tutorial leggen we uit hoe je precies te werk moet gaan.

Back-up maken van je WordPress website (bestanden en database)

Natuurlijk heb je een kopie van je website nodig. Je WordPress website bestaat uit bestanden en een database. Beide moet je downloaden naar je computer.
Je hebt daarvoor nodig:

• Een FTP-programma (bijvoorbeeld FileZilla)
  • FTP-gegevens van je hostingpakket
  • Toegang tot phpMyAdmin of een andere tool om je database te beheren

Om de onderstaande stappen te kunnen uitvoeren moet je weten hoe een FTP-programma werkt.

1. Download alle mappen en bestanden van je website via het FTP-programma naar je computer.
  2. Log in op phpMyAdmin (of ander databasebeheerprogramma) en klik aan de linkerkant op de naam van de WordPress database.
  3. Klik op de knop Exporteer.
  4. Selecteer bij ExportmethodeSnel en bij OpmaakSQL.
  5. Klik op de knop Start en sla het sql-bestand op op je computer.

Bestanden en database uploaden naar de nieuwe locatie

In deze stap upload je de bestanden naar de nieuwe locatie en importeer je de database. Voor deze stap heb je nodig:

• Een FTP-programma
  • FTP-gegevens van je nieuwe hostingpakket
  • Toegang tot het Directadmin van je hostingpakket.
  • Toegang tot phpMyAdmin

1. Upload alle mappen en bestanden van je website via het FTP-programma naar de nieuwe locatie.
  2. Maak in je nieuwe hostingaccount een database aan. Noteer:
    * databasenaam
    * database gebruikersnaam
    * database wachtwoord
  3. Log in op phpMyAdmin en klik aan de linkerkant op de naam van de aangemaakte database.
  4. Klik op de knop Importeer.
  5. Klik op de knop Choose File en blader op je computer naar de gedownloade database.
  6. Klik op de knop Start en wacht tot het importeren klaar is.

Aanpassen van het bestand wp-config.php

Nu alle bestanden en de database op de nieuwe locatie staan, moeten de database en bestanden aan elkaar gekoppeld worden. De nieuwe database heeft een andere naam en een ander wachtwoord. De koppeling is nu verbroken en moet hersteld worden door het aanpassen van het bestand wp-config.php. Dit bestand vind je in de root van je WordPress websitebestanden.

1. Open met een tekstverwerker het bestand wp-config.php.
  2. Wijzig de databasegegevens. Het gaat om deze regels:

define('DB_NAME', 'user_wrdp1');
    /** MySQL database username */
    define('DB_USER', 'user_wrdp1');
    /** MySQL database password */
    define('DB_PASSWORD', 'password');

3. Hier vul je de gegevens in van je nieuwe database.
  4. Sla het bestand op.
  5. Upload het bestand met je FTP-programma naar de nieuwe locatie. Hierbij overschrijf je het oude bestand.

Je website draait nu op de nieuwe locatie.

Let op: als je ook van domeinnaam of URL verandert, zijn meer aanpassingen nodig. Lees meer in ‘WordPress website verhuizen naar een andere URL‘.