Mail kan de identiteit van 'mail.jouwdomeinnaam.nl' niet controleren

Deze foutmelding komt alleen voor op Apple apparatuur (Mac's). Je kunt wel mail binnenhalen, maar telkens als je je mailprogramma opstart, krijg je de foutmelding Mail kan de identiteit van 'mail.jouwdomeinnaam.nl' niet controleren.

De foutmelding wordt veroorzaakt doordat Apple Mail verkeerde instellingen gebruikt waardoor het e-mail probeert op te halen van de server via een verkeerde poort. Corrigeer je instellingen als je deze foutmelding krijgt, omdat je anders op een gegeven moment wordt geblokkeerd door onze firewall.

Als je Apple Mail automatisch de instellingen laat detecteren, gaat het fout. Stel het mailprogramma daarom handmatig in.

1. Verwijder het vinkje bij 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' (anders zet het mailprogramma de instellingen elke keer dat je het programma opnieuw opstart weer terug naar de verkeerde instellingen).
  2. Verwijder het vinkje bij 'gebruik SSL'.
  3. Zet de poort voor inkomende mail op 110 als je POP gebruikt en op 143 als je IMAP gebruikt.
  4. Zet Identiteitscontrole op wachtwoord.
  5. Zet een vinkje bij 'Sta onveilige identiteistscontrole toe'.
  6. Sla de wijzigingen op.