SRV Record aanmaken

Het SRV-record (Service Record) wordt gebruikt voor diverse internetprotocollen zoals VoIP en XMPP/Jabber.

In DirectAdmin kun je een SRV record kun via DNS Management toevoegen. Gebruik hierbij de volgende notatie:

Links: [record type].[protocol] Rechts: [weight] [priority] [port] [target]

Een voorbeeld:

Links: _autodiscover._tcp Rechts: 100 1 443 secure.domein.com.

Zie ook: http://help.directadmin.com/item.php?id=488

• Let op! Het wijzigen van de DNS is alleen voor ervaren gebruikers. Het werken met DNS is geen alledaagse bezigheid en vergt gedegen kennis van de techniek.
  • Let op! Bij het gebruik van de DNS-records ben je zelf verantwoordelijk voor de acties die je uitvoert en kunnen we geen inhoudelijke ondersteuning hierop geven.
  • Let op! Codyco Hosting levert geen support bij problemen met eigen DNS wijzigingen.
  • Let op! Bij DNS en nameserver wijzigingen duurt het 24 uur voordat ze overal bekend zijn. Verander daarom niet zomaar opnieuw de instellingen zonder de updatetijd in acht te nemen.